Kirkelig begravelse og bisættelse

Hos Nørre Tranders & Østbyens Begravelsesforretning ønsker vi at give de pårørende de bedste betingelser for en smuk og værdig afsked.

Begravelse og bisættelser

Hos Nørre Tranders & Østbyens Begravelsesforretning ønsker vi at give de pårørende de bedste betingelser for en smuk og værdig afsked, der tilgodeser hvert enkelt behov og ønske. Midt i sorgen kan det som pårørende være uoverkommeligt at finde tid og overskud til at varetage de praktiske opgaver, der følger efter et dødsfald. Såfremt du har brug for en lokal bedemand i Aalborg og omegn, er vi altid behjælpelige med kvalificerede råd, vejledning og praktisk hjælp.

En kirkelig begravelse eller bisættelse

Når man mister et familiemedlem eller en nærtstående ven, skal pårørende forholde sig til, hvorvidt afdøde skal bisættes eller begraves. For at kunne træffe det helt rigtige valg, mener vi, at det er vigtigt at være bekendt med omstændighederne, som knytter sig til den folkekirkelige begravelse eller bisættelse.

Er afdøde ikke medlem af folkekirken? Læs mere her.

Jordbegravelse

Den kirkelige begravelseshøjtidelighed er en afskedsceremoni med gejstlig medvirken, dvs. en præst står for ceremonien. Højtideligheden faciliterer en afsked for de pårørende, hvorunder præsten forkynder det kristne budskab om opstandelse gennem bøn og samler. Endvidere vil præsten holde en tale om afdøde. Omvendt foregår en borgerlig begravelse eller bisættelse uden gejstlig medvirken. Læs mere om det her. Herefter vil selve jordpåkastelsen finde sted.

En jordbegravelse kendetegnes ved, at kisten, efter højtideligheden i kirken, bliver sænket ned i en grav på kirkegården og dækket med jord. Som medlem af folkekirken afslutter præsten ceremonien med den såkaldte jordpåkastelse, hvor der siges ordene “af jord er du kommet, til jord skal du blive og af jorden skal du genopstå”. Herefter synges der ofte salmen “Altid frejdigt når du går” og det vil være muligt for pårørende at lægge blomster og sige et sidste farvel.

Bisættelse også kaldet kremering

Processen for en bisættelse er anderledes end en traditionel jordbegravelse. Selve højtideligheden i kirken foregår som ved en jordbegravelse, dog sker jordpåkastelsen inde i kirken, inden kisten bæres ud til rustvognen. Efter den kirkelige ceremoni, bliver afdøde kørt til krematoriet for at blive kremeret. Kremeringen, også kaldet ligbrænding, finder sted i et krematorium, hvor afdøde brændes. Herefter samles afdødes aske i en urne. De pårørende kan selv afhente urnen på krematoriet og tage den med på kirkegården, til urnenedsættelsen eller bedemanden kan returnere urnen til kirkegårdskontoret. Ud fra afdødes ønsker har pårørende efterfølgende mulighed for at vælge, hvorledes der skal foretages en urnenedsættelse på en kirkegård , i en skov eller om asken skal spredes over åbent hav. Læs mere om valg af gravsted her.

Ved en bisættelse er det bedemandens opgave at sikre, at pårørende kan vælge en kiste, der er godkendt til brænding. Se vores sortiment af miljørigtige kister, der er godkendte til begravelse såvel som bisættelse, her. Vi har ligeledes et udvalg af bionedbrydelige urner.

Hos Nørre Tranders & Østbyens Begravelsesforretning vægter vi etik højt, hvorfor vores udvalg af kister er miljørigtige, og vores urner er bionedbrydelige. Vi samarbejder med Growing Tree Foundation, og donerer et træ til de danske folkeskove for hver begravelse/bisættelse. Dermed plantes et træ til minde om den, du har mistet.

Har du brug for en bedemand i Aalborg?

Med empatisk og professionel tilgang varetager vi som bedemand de praktiske gøremål, som følger efter et dødsfald og hjælper pårørende med planlægning af begravelse eller bisættelse – kristelig såvel som borgerlig  i Aalborg, Nørresundby samt områderne Klarup, Storvorde, Støvring, Svenstrup, Frejlev, Gistrup, Gug, Vejgaard, Skalborg, Nibe og omegn. I fællesskab sammensætter vi en smuk og mindeværdig afsked i overensstemmelse med afdødes og pårørendes ønsker.